Friday, December 7, 2007

Lucy Lee Adult Filmography

Acqua, vino, latte, birra

Ingredients: NaOH solution (dissolve otto pasticche di NaOH in 200 mL di acqua), fenolfataleina solida, soluzione satura di SbCl 3 in acido cloridrico al 37 % (w/w) , miscela di detersivo in polvere e NaHCO 3 mescolati in parti eguali.

Cosa serve
: una caraffa, tre calici, un boccale

Come funziona
: versare in una brocca la soluzione di NaOH, questa si presenta come una soluzione incolore (“acqua”). Preparare nell’ordine un calice vuoto, un calice contenente un po’ di fenolfataleina solida, un calice con pochi mL della soluzione acida di SbCl 3 e un boccale con la miscela di detersivo e NaHCO 3 .

Versare NaOH solution from the jug in the first glass "water" and pour the contents of the first glass in the second (there will be a "red wine"): the phenolphthalein (indicator acid base) at pH above 9 takes the pink color. Pour the contents of the second cup in the third, the "red wine" to become "milk" refers to hydrochloric acid solution and the acid does phenolphthalein turn all'incolore while the antimony chloride hydrolyzes to form a white precipitate suspended :

SBCL 3 + H 2 O → SbOCl + 2HCl










Finally, pour the "milk" in the bowl to get the "beer". The hydrochloric acid present in the "milk" reacts with NaHCO 3 and free CO 2 that, along with the detergent, it creates the foam.

NaHCO 3 + HCl → CO 2 ↑ + H 2 O + NaCl




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